13 Mayıs 2012 Pazar

"Son Gün" Sözü

Ey Sözümü İşiten Dostum;

Geleceğin de geleceğini hiç düşündün mü? Sana da yolların kapanacağını? Gözlerinin görmez olacağını, kulaklarının işitmez olacağını... Işığının yiteceğini, kollarının düşeceğini hiç hatırlar mısın?

Derslerin en ibretlisi bilinir cihanın dört yanında. Sonuna bakmaktır. Geleceğin geleceğini düşünmektir. Tedbir almak, yaşamak, âh etmemek için yaşamaktır. Sana sözüm şudur ki, nasıl yaşarsan yaşa hayatını, ama kendi iyiliğin için, sonra ‘pişman olmayacak’ şekilde yaşa.

Gel sen de, namazla Allah’ın muhafazası altına gir. Günahlardan sakın ki, Allah seni yüceltsin. İnsanlara iyilik et. Bu iyiliğini, Allah birer muhabbet olarak yerleştirsin onların kalplerine. Yürümemek olmaz nasılsa, sen güzel yolu yürü. Yüzmemek olmaz nasılsa, sen güzel denizi yüz. Binmemek olmaz nasılsa, sen güzel ata bin.

Ey Sözümü İşiten Dostum;

Dünyada denizlerin çekileceği, dağların çarpılacağı, bulutların yere bitişeceği zamanı merak ediyor musun? Sana söyleyeyim. Belki sen yetişmezsin. Dünyada denizler çekilmez senin varlığında. Ama bir günün gelmesi kesindir ki, senin denizlerin çekilir. Bir günün gelmesi kesindir ki, senin bulutların yere serilir. Güneşin akşama batacak olması kadar kesindir bu bir günün gelmesi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder